FIFA, fikstür yoğunluğunu azaltmak ve kulüplerle milli takımlar arasındaki dengeyi sağlamak amacıyla 2026’dan itibaren milli maç takviminde köklü bir değişikliğe gitmeye hazırlanıyor.
The Athletic’in aktardığı bilgilere göre, Eylül ve Ekim aylarında ayrı ayrı düzenlenen milli aralar birleştirilecek ve tek bir uzun ara olarak uygulanacak. Bu yeni düzenleme kapsamında liglere 3 hafta boyunca ara verilecek. Önceki sistemde sonbaharda iki kez verilen milli aralar, bu uygulamayla tek sefere düşecek ancak süresi daha uzun olacak.
Yeni takvimle birlikte milli takımlar daha fazla maç yapabilecek ve oyuncuların yoğun yolculuk trafiğinden kaynaklanan yorgunluğu azaltılacak. FIFA yetkilileri, projenin amacı olarak kulüp ve milli takım takvimleri arasında daha dengeli bir yapı oluşturmayı gösteriyor.
Değişikliğin 2026 yılından itibaren uygulanması planlanıyor.
FIFA’dan Tarihi Karar: Milli Takvimde Büyük Değişiklik
Yorum Yaz