Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon’da Ganita ile Pazarkapı arasında inşa edilen çevre dostu ekolojik köprünün 2025 yılı sonunda tamamlanacağını duyurdu.
Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin 11. kara yolu ekolojik köprüsü olacak yapının, Karadeniz Sahil Yolu üzerine inşa edilen sıradan bir köprüden öte, yeni bir yaşam köprüsü olacağını vurguladı.
Yürüyüş ve bisiklet yolu, yeşil alanla buluşuyor
Köprünün teknik özellikleri şöyle:
Uzunluk: 250 metre
Genişlik: 8 metre
Üzerinde 4 metre bisiklet yolu ve 2 metre yaya yolu
500 metrekarelik yeşil alan
Uraloğlu, vatandaşların köprüyü yalnızca karşıdan karşıya geçmek için değil, yeşille iç içe bir deneyim yaşamak için de kullanabileceğini ifade etti.
Toplam yürüyüş ve bisiklet yolu uzunluğu
Bisiklet yolu: Köprü üstü 250 metre, toplam 347 metre
Yürüyüş yolu: Köprü üstü 250 metre, tabii zemin 32 metre, toplam 282 metre
2025 sonunda tamamlanması hedefleniyor
Yapım çalışmalarına 6 Aralık 2024’te başlandığını belirten Uraloğlu, köprünün estetik tasarımı ve doğayla uyumlu yapısıyla Trabzon’a değer katacağını söyledi. Köprünün 2025 yılı sonunda hizmete açılması planlanıyor.
Trabzon’a çevreci ekolojik köprü geliyor
Yorum Yaz